Hogyan kezdj neki az olvasásnak?
2023. március 15. írta: Anna__

Hogyan kezdj neki az olvasásnak?

Belekerülni a könyvek világába nem megy egyről a kettőre. Sok türelem és kitarás kell hozzá és persze egy jó könyv. Ebben a bejegyzésben összeszedtem minden olyan fontosabb dolgot és tippeket amik segíthetnek bele rázódni az olvasásba.

Célok

Nagyon fontos, hogy célokat tűzz ki magad elé és tegyél meg mindent érte. Viszont kezdetben ne válassz ki óriási dolgot, hiszen ha nem sikerül hamar fel fogod adni és beleunsz. Maradj az apró céloknál például: egy könyv kiolvasása egy hónap alatt ezt egy kis belefektetett munkával könnyedén teljesítheted. 

Könyv kiválasztása
Szintén nagy jelentőséggel bír, hogy milyen könyvet választunk ki. Ne válasszunk 600 oldalas könyvet helyette inkább rövidebb történetekbe kezdjünk bele. Illetve fontos, hogy ne egy bonyolult világot felépítő 4 akár 6 részes könyvet válasszunk. Ehhez a következő bejegyzésemben találni fogtok egy ajánlót.

 Folyamata

Ahhoz, hogy az olvasás mint egy szokás beépüljön a mindennapunkba fontos, hogy mindennap legalább pár oldalt olvassunk. Nem órákra gondolok csak mindennapra tervezz 10-15 percet amíg csak ezzel foglalkozol. Nekem sokat segített, hogy mindenhová magammal vittem a könyvem, hiszen így bármikor elővehettem. Akár a tömegközlekedésen, várakozás közben feldobja a napodat. Persze nem kell túlzásba esni, de ez is sokat segíthet ebben.

Köszönöm, hogy végig olvastad, ha bármi kérdésetek, tippetek lenne nyugodtan írjátok meg commentben.<3

fce0f6027d2fcbbd232fddcd71873f03.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://readwithme.blog.hu/api/trackback/id/tr2618072342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása